Comunicat de presă

 

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş în parteneriat cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mureş şi Organizaţia „Salvaţi Copiii” – filiala Mureş va derula în perioada mai 2015-aprilie 2016 proiectul “Dezvoltarea in judetul Mureş a Reţelei interinstitutionale de prevenire, intervenţie si combatere a violenţei asupra copiilor”.

Proiectul este finanţat cu sprijinul financiar al Programului RO10-CORAI, program finantat de Granturile SEE 2009-2014 si administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS), valoarea acestuia fiind de 546.511 lei, aproximativ 120.000 Euro.

Scopul proiectului il reprezinta activarea şi dezvoltarea în judeţul Mureş a unor mecanisme comune tuturor actorilor implicaţi în domeniul prevenirii, combaterii si intervenţiei în cazurile sesizate de copii aflaţi în situaţii de risc şi asigurarea resurselor necesare funcţionării acesteia.

Beneficiarii proiectului vor fi un numar de aproximativ 600 de persoane: specialişti din cadrul autorităţilor locale care au responsabilităţi în domeniul asistenţei sociale, în special cu atribuţii în protecţia drepturilor copilului, participanţii la campaniile de conştientizare ce vor avea loc în Municipiul Târgu – Mureş, Municipiul Târnăveni, Oraşele Iernut, Sărmaş, comunele Nadeş si Daneş, copii cu vârsta până la 18 ani care solicită sprijin sau a căror situţie de risc este sesizată prin apelarea numarului unic de urgenţă impreuna cu familiile acestora precum si reprezentanţi ai unor ONG-uri care activeaza în domeniul protecţiei drepturilor copilului.

Printre activităţile proiectului menţionam: activarea unui număr unic de semnalare gratuit, dezvoltarea Serviciului “Telefonul copilului si echipa mobila de interventie in situatii de urgenta” din cadrul DGASPC Mures, eloborarea si diseminarea a doua ghiduri metodologice precum şi activităţi de pregătire pentru specialişti, cursuri de educaţie parentală în paralel cu activităţi de consiliere a copiilor.

DIRECTOR GENERAL                               DIRECTOR GENERAL ADJ.

Schmidt Lorand                                             Deak Elida

Updated: 9th februarie 2016 — 11:35
Dezvoltarea in judetul Mures a Retelei interinstitutionale de prevenire, interventie si combatere a violentei asupra copiilor © 2015
Continutul acestui site nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a FRDS si a Granturilor SEE 2009-2014. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor website-ului.
Pentru informatii oficiale despre Granturile SEE acesati pagina www.eeagrants.org
Proiect finantat cu sprijinul financiar al programului RO10-CORAI, program finantat de Granturile SEE 2009-2014 si administrat de Fondul Roman de Dezvoltare Sociala www.eeagrants.org www.granturi-corai.ro